Het jaar van de Hond

Het Jaar van de Hond begint op 16 februari 2018 t/m 4 februari 2019

De Hond bezet de elfde positie in de Chinese dierenriem. Je bent een HOND als je geboren bent in een van deze jaren: 1934, 1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006, 2018.

In de Chinese astrologie wordt elk dierenriemjaar (rat, os, tijger, konijn, draak, slang, paard, schaap, aap, haan, hond en varken) niet alleen geassocieerd met een dierenteken, maar ook met één van de vijf elementen: Water, Hout, Vuur, Aarde en Metaal. In 2018 heerst het element van de Aarde, het is dus een Aarde Hond jaar of Bruin Aarde Hond jaar. Geluksgetal van het jaar 2018 = 9. Wanneer een hond een Chinees huis komt binnenwandelen, dan wordt dat gezien als een gunstig teken.
De beste maand is november voor de Hond, en hun beste tijd gedurende de dag is van 7 tot 9 ‘s avonds. Hun richting is westnoordwest, en hun kleur is rood/bruin, steen: jade.

De Chinese Horoscoop 2018 voorspelt dat het jaar van de Bruin Aarde Hond in alle opzichten een goed jaar zal worden, maar het zal ook een vermoeiend jaar worden. Je zult gelukkig zijn, maar ook gefrustreerd, uitgerust, maar toch moe, vrolijk en toch saai! Het wordt dus een jaar van contrasten.

Onder de Hond geboren mensen zijn eerlijk, trouw, loyaal en oprecht. Traditioneel en eervol, scheppen ze er bovendien genoegen in mensen te helpen. Ze zijn altijd de eerste om op te komen voor  onrechtvaardigheid. Hij symboliseert rechtvaardigheid en heeft een afkeer van oneerlijkheid. Hij is sociaal wat minder, en ook geen ster in gezelschap, maar hij is intelligent, zorgzaam en een goede luisteraar. Als iets ze niet zint, dan kunnen ze defensief en veeleisend worden. Denk aan het gezegde: “met kwade honden is het slecht hazen vangen”. Deze karaktertrek zorgt gelukkig ook voor de waakzaamheid die nu broodnodig is bij het verdedigen van idealen als vrijheid en tolerantie.

Ze hebben een heel sterk gevoel van plicht. Je kunt absoluut op een Hond aan. Hij roddelt niet graag en je geheimen kun je hem ook rustig toevertrouwen. Als hij in een goede bui is is hij goed gezelschap, maar indien niet, kan hij heel vervelend worden en vol oordeel, en in de verdediging gaan. De Hond wordt oud geboren en wordt jonger naarmate hij ouder wordt. Ze nemen alles heel serieus, en soms klagen ze er ook een eind op los. In relaties is de Hond degene die geeft, en de partner degene die neemt. Hij is meestal heel edelmoedig en in de liefde is hij eerlijk. Hij is wel iemand die zich makkelijk zorgen maakt waardoor hij depressief kan worden. Als hij eenmaal vriendschap sluit met iemand is het voor het leven, ze zijn enorm loyaal.

De Hond is vaak een steunpilaar in de maatschappij, en wordt door iedereen vertrouwd. Ze zijn de minst materialistische van alle tekens, want ze geven meer om mensen dan om geld of succes. En hun smaak is eenvoudig genoeg. Maar als ze geld nodig hebben, weten ze het ook te krijgen. Ze zijn uitstekende ‘captains of industry’, of vakbondsleiders, omdat ze graag opkomen voor de zwakkere en het eerst hun mond hierover open doen. Ze hebben een passie voor werk zonder persoonlijke ambitie. De functie van de Hond is het huis te beschermen, en dat doen mensen geboren onder de Hond dan ook, vooral als ze ‘s-nachts geboren zijn.

Relaties

De beste relatie is met een Paard, die twee samen worden heel gelukkig. Maar ook met een Tijger is een relatie heel goed, in balans, en harmonieus. Met een Varken kunnen ze goed gedachten en gevoelens uitwisselen; met een Rat: ach, valt het te proberen; met een Os is het moeilijk maar niet onmogelijk. Met een Konijn gaat het prima zolang ze niet in emoties terecht komen. Met een Draak: slaap daar eerst nog maar eens een paar nachtjes over…, met een Slang kan het soms werken, en met een Aap soms ook, maar de Hond kan er van te lijden hebben. Met een Haan: niet doen, tenzij het absoluut noodzakelijk is, en met een andere Hond: moeilijk, maar niet onmogelijk.
Beroemde honden: André Kuipers, Herman Brood, Michael Jackson, Prince, Lieke van Lexmond, Moeder Teresa, Claudia Schiffer, Andrea Bocelli, Michelle Pfeiffer, Madonna, Prins William, Brigitte Bardot, Elvis Presley, Dolly Parton,Steven Spielberg, Floortje Dessing, Sophia Loren, Liza Minelli, Wibi Soerjadi, Mariah Carey, Simone Kleinsma, Bill Clinton, Sharon Stone, Shirley MacLaine, Socrates en ik.

Compatibele dierentekens dit jaar zijn:
Excellent – Tijger, Paard, Konijn

Dierentekens in conflict met de Hond:
Direct conflict – Draak
Uitdagend jaar voor – Rat en Haan

Economie

Het Jaar van de Hond is een jaar waarin idealen richtinggevend zijn en meer samenwerking ons vooruithelpt. Dat zorgt niet alleen voor meer harmonie, maar ook voor extra inkomsten, want onze economie heeft veel schade ondervonden door individuen en/of organisaties die elkaar bij voortduring hebben tegengewerkt of alleen maar voor het grote geld gingen.

In de gezondheidszorg maken acties van zorgverleners en patiënten dat de mens weer meer centraal komt te staan. De ontwikkelingen van nieuwe technologie staat evenmin stil in 2018. Ook zal omscholing dit jaar een belangrijk thema worden, want er is genoeg werk, maar er zijn niet genoeg mensen met de juiste kennis.

Behalve nieuwe technologie en samenwerking zullen er ook meer conservatieve normen en waarden worden uitgedragen, en zoeken we naar een betere balans voor de aarde waarop we leven.
Idealen gaan in 2018 weer een grotere rol spelen, samenwerking geeft meer zin aan ons leven. Ook zal de behoefte aan intimiteit en huiselijkheid toenemen.